Knobbout, Keurslager

Meester worstmaker

William Knobbout te Buren, geslaagd voor Meester Worstmaker

Persbericht

De opleiding Meester Worstmaker is een initiatief van het Worstmakers Gilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers met als doelstelling: worst en vleeswaren maken van topkwaliteit.

Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij uitvoerig aan de orde . Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijk afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld. Het gaat immers om de kwaliteit en de prima smaak. En de consument krijgt zo het beste van het beste.

Vijf toetsen moeten door de deelnemers worden afgelegd, zowel theoretisch als praktisch. Zo’n toets kun je rustig een ‘een meesterproef’ noemen. Om het diploma te behalen en de felbegeerde Gildespeld te ontvangen, dienen worst en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn.

William Knobbout, worstmaker van Gildeslager Knobbout te Buren, heeft zijn uitstekende vakmanschap bewezen en is geslaagd voor Meester Worstmaker. De speld is uitgereikt op 17 januari jl. te Vianen door Tom Egbers, bekend van o.a. NOS Studio Sport.

Een titel om met recht trots op te zijn!

Knobbout Worstmakerij

Ambachtelijk gemaakte worst uit Buren

Met de onlangs geopende worstmakerij aan de Graafschapstraat 9 in Buren onderstreept Knobbout Slagerijen haar groei ambities.

Ambachtelijke slagers

De worstmakerij werkt met een breed aanbod voor de eigen winkels maar ook steeds meer voor derden zoals collega ambachtelijke slagers. William Knobbout richt zich hiermee vooral op kwaliteit en denkt de komende tijd zowel het aanbod als de klantenkring verder uit te breiden.

Productieproces worsten

Het productieproces gaat voldoen aan de hoogste normen zodat het complete klantenpotentieel binnen bereik gaat komen. De huidige productie ligt nog tussen de 1000 en 2000 kg worst per week waarvan in het winterseizoen bijvoorbeeld ca. 600 kg rookworst. De productie gaat zeker groeien!  

Opening derde winkel in Culemborg

Met de opening van de derde eigen winkel op 9 februari in Culemborg (winkelcentrum Parijsch) wordt een eerste beroep gedaan op de creativiteit en de productiecapaciteit van de nieuwe worstmakerij.

BurenStad wenst Knobbout Slagerijen heel veel succes.

Bron: www.burenstad.nl

 

Knobbout, Keurslager

Nieuwe Tielseweg 175
4006BH Tiel
0344631265
0344631262

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten